Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Roos Wisker, 15 december 2020

  Voorkom inbraken en diefstal tijdens de feestdagen

  Voorkom inbraken en diefstal tijdens de feestdagen

  De drukste dagen van het jaar komen er weer aan, dit zijn ook drukke dagen voor de inbrekers. De meeste woninginbraken vinden namelijk plaatst in de winter, met een piek tijdens december met kerst en nieuwjaarsnacht.

  Tijdens oud & nieuw wordt er maar liefst drie keer meer ingebroken dan op andere dagen in de maand december. Inbrekers gaan namelijk voor gelegenheid, veel mensen vieren kerst en oud & nieuw vaak buiten de deur, bij vrienden of familie. Dat komt dus goed uit voor inbrekers. Inbrekers hebben dan de tijd zonder dat zij gestoord worden. Maar ook als je thuis bent, wordt er regelmatig ingebroken. Dit gebeurt vaak in de vroege ochtend als iedereen nog ligt te slapen na een gezellige avond.

  Tijdens de nieuwjaarsnacht is het al helemaal kassa voor de inbrekers. Mensen gaan om 00:00 naar buiten om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen. Vaak laten zij dan de deur open staan. Even naar de buren terwijl je huis wordt leeggehaald, dit gebeurt helaas nog veel te vaak. Check dus altijd of je deur wel op slot zit voordat je naar buiten gaat.

  Tips van Ledlichtdiscounter.nl

  Ga je met de feestdagen toch de deur uit? Laat je woning eruitzien alsof je wel thuis bent. Door bijvoorbeeld een tijdsschakelaar op je lampen aan te sluiten zodat je huis verlicht is en de indruk ontstaat dat je thuis bent. Wat een iets modernere manier is, is om een Wifi lamp aan te schaffen. Deze lamp kun je vanaf buitenshuis bedienen en je avondklok dus iedere avond aanpassen naar een gewenste eindtijd. Ook kun je deze lamp op verschillende kleuren laten weergeven, zo lijkt het dat er een tv aan staat. Denk hierbij niet alleen aan de verlichting maar houd ook de gordijnen open, en zet bijvoorbeeld een glaasje water op tafel. Inbrekers willen niet gezien worden, als je woning verlicht is en de gordijnen zijn open wordt het voor hen steeds minder aantrekkelijk.

  Naast de Wifi lamp kun je ook een zogeheten slimme Wifi stekker aanschaffen. Deze stekker is dus ook te bedienen vanaf buiten het huis. Het voordeel van deze sterker is dat je niet alleen lampen er op aan kunt sluiten maar ook een radio. Deze kun je op het gewenste moment aan en uit zetten 

  Veel mensen plaatsen buitenverlichting met beweging sensoren. Als er iemand langs de sensor loopt springt de lamp aan, vaak schikt dit inbrekers af. Ook wordt er gebruik gemaakt van lampen met een dag en nachtsensor. Zodra het buiten donker wordt springt de lamp aan, en gaat weer uit als de zon op komt.

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking