Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Luna Overhaart, 30 april 2021

  Dimmers & Flikkerend licht

  Het is een vaker voorkomend probleem dat LED verlichting flikkert. Dit is uiteraard erg storend als er bijv. werk gedaan moet worden waarbij concentratie nodig is. Er zijn meerdere opties om dit te kunnen voorkomen en wij zullen deze allemaal doornemen.

  LED verlichting

  Wat is flikkeren?

  Zoals vermeld is flikkeren een probleem dat vaak voorkomt bij LED verlichting. Het is niet fijn als het licht flikkert en het geeft u misschien zelfs een onveilig gevoel. Verlichting moet juist een fijne en comfortabele sfeer met zich meebrengen. Daarom nemen wij door hoe dit gemakkelijk op te lossen is.


  Wat kunt u doen tegen flikkerend licht?

  De eerste oplossing is ook meteen de simpelste. De oude lamp kan vervangen worden met een nieuwe LED lamp. LET OP! Bij het vervangen van de lamp moet ervoor gezorgd worden dat er geen stroom meer staat op de lamp die is afgekoeld. Deze optie kost natuurlijk wel geld, maar houdt er rekening mee dat een goede LED lamp zo’n 10 jaar mee gaat.

  Het flikkeren van een lamp kan ook ontstaan doordat er een fout is bij de connectie in het armatuur of de bedrading. Als de lamp alleen flikkert bij het aanzetten van de lamp kan het ook liggen aan de aan/uit-knop. Check dus altijd even de bedrading van de lamp voordat u deze vervangt.


  Dimmer

  Een dimmer helpt niet altijd bij het verminderen van het flikkeren. De dimmer stuurt het in sommige gevallen juist aan. Wij raden aan om een dimmer met de juiste lamp te combineren om problemen te voorkomen. Niet alle lampen zijn dimbaar, en niet alle dimmers kunnen gebruikt worden op LED verlichting. Maar wanneer heeft u nou de juiste LED lamp met de juiste dimmer? Wij helpen u om de juiste keuze te maken.

  Het is ten eerste belangrijk om te kijken of de LED lamp dimbaar is. Er is vaak een dimbare en niet dimbare variant van een LED lamp. Dit staat vaak op de productverpakking aangegeven. Het dimmen van een LED lamp is vrij simpel zodra u de juiste lamp en dimmer heeft. Hoe meer stroom (vermogen) er door de lamp gaat, hoe meer licht de lamp geeft. En hoe minder stroom er doorheen gaat, hoe minder licht. De lichtsterkte kan dus zelf bepaald worden door een dimmer.

  Dimmer

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking