Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-RGB" voor 10% korting op alle RGB verlichting Bekijk hier alle RGB verlichting.

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-RGB" voor 10% korting op alle RGB verlichtingEK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-RGB" voor 10% korting op alle RGB verlichtingBekijk hier alle RGB verlichting.

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-RGB" voor 10% korting op alle RGB verlichtingEK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-RGB" voor 10% korting op alle RGB verlichtingBekijk hier alle RGB verlichting.

  Door Pieter Oranje, 11 mei 2023

  Werken solarlampen in de winter?

  Als je op zoek bent naar een duurzame en energiezuinige manier om je tuin of oprit te verlichten, dan zijn solarlampen een goede optie.

  Veel mensen vragen zich af of deze lampen ook werken in de winter, wanneer de dagen korter zijn en er minder zonlicht is. 

  Het antwoord op deze vraag is "ja", maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten.

  Een solarlamp bevestigd aan een schutting

  Foto: een solarlamp bevestigd aan een schutting

  Minder zonlicht, minder volle batterij

  Ten eerste is het belangrijk om te beseffen dat solarlampen in de winter minder zonlicht ontvangen dan in de zomer. Dit kan ertoe leiden dat de batterijen van de lampen niet volledig worden opgeladen, wat de levensduur van de lamp kan beïnvloeden.

  Het is daarom belangrijk om de lampen op een plek te plaatsen waar ze voldoende zonlicht krijgen, bijvoorbeeld op een open plek in je tuin of op je balkon of dakterras. 

  Verschillende typen solarlampen

  Een andere belangrijke factor om te overwegen is het type solarlamp dat je kiest. Sommige solarlampen zijn beter geschikt voor gebruik in de winter dan andere.

  Zo zijn er solarlampen verkrijgbaar die zijn uitgerust met een grotere batterijcapaciteit en/of efficiëntere zonnepanelen, waardoor ze beter in staat zijn om in de winter voldoende stroom op te slaan.

  Een solarlamp bevestigd aan een muur

  Foto: een solarlamp bevestigd aan een muur

  Slimme keuze: solarlampen met bewegingssensoren

  Een goede optie voor gebruik in de winter zijn bijvoorbeeld solarlampen met bewegingssensoren. Deze gaan alleen aan wanneer er beweging wordt gedetecteerd, waardoor ze minder stroom verbruiken en langer meegaan.

  Ook zijn er solarlampen verkrijgbaar met een dimfunctie, waarmee je de lichtsterkte kunt aanpassen aan de omstandigheden. 

  een solarlamp met bewegingssensor

  Foto: een solarlamp met bewegingssensor

  Conclusie

  Kortom, solarlampen kunnen zeker ook in de winter worden gebruikt, maar het is wel belangrijk om te letten op de hoeveelheid zonlicht die de lampen ontvangen en de batterijcapaciteit en lichtopbrengst van de lamp.

  Met de juiste keuze kun je het hele jaar door genieten van duurzame en energiezuinige verlichting in je tuin, op je balkon, dakterras of oprit.

  Op zoek naar een solarlamp?

  Bij Ledlichtdiscounter.nl hebben we een breed assortiment aan solarlampen, met of zonder bewegingssensor. Wat je op werkdagen vóór 19:00 uur besteld verzenden wij dezelfde dag. 

  Bekijk onze solar lampen

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking