Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Energie investeringsaftrek (EIA)

  Duurzaam ondernemen

   

  Energie investeringsaftrek (EIA)

  Wij van Ledlichtdiscounter.nl doen er alles aan om het klimaat te verbeteren. Daarom willen wij u meer vertellen over de energie investeringsaftrek, ook wel de EIA genoemd. De EIA is door de overheid in het leven geroepen om zo bedrijven te motiveren de investering te maken in verduurzamende technieken. Om zo te werken naar een uitstoot neutrale generatie, maar wat houdt de EIA precies in? Dat leggen wij van Ledlichtdiscounter.nl u graag uit.

  Wat houdt de energie investeringsaftrek precies in?

  Zoals wellicht voor u bekend, is verduurzaming en besparing een belangrijk onderwerp voor ondernemingen. Een groot deel van de Nederlandse ondernemingen maken nog gebruik van conventionele lichtbronnen. Dit draagt een aantal nadelen met zich mee. De belangrijkste is het hoge energie verbruik. Met LED-verlichting bespaart u tot 70% op uw energiekosten van de verlichting. Dit samen met de EIA zorgt doorgaans voor een zeer gunstige Return On Investment (ROI). Echter is de aanschafwaarde van LED-verlichting ook iets duurder ten opzichte van conventionele verlichting. De overheid neemt het nadeel van de aanschafwaarde op LED-verlichting weg door de EIA.

  Hoe werkt de energie investeringsaftrek?

  De EIA hanteert een aftrekpercentage. Voor het jaar 2021 bedraagt het percentage 45,5% van de totale aanschafwaarde van het product en bijbehorende installatiekosten. Het bedrag wat hier uitkomt kunt u in mindering brengen op uw vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting. Dit bedrag verschilt dus per ondernemingsvorm. Hierdoor is de ROI doorgaans ruimschoots binnen de maximale levensduur van het door ledlichtdiscounter.nl geoffreerde product.

  Welke voorwaarden zitten er aan de energie investeringsaftrek?

  De rijksoverheid heeft wel voorwaarden opgesteld voor de EIA. Zo moet deze investering voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Minimale investering van €2500 Bruto. Totaalbedrag kan bestaan uit het bedrijfsmiddel & de installatie/montage.
  • Aanvraag moet binnen drie maanden na de facturatie datum worden ingediend, dit is heel belangrijk! Aanvragen die te laat worden ingediend worden automatisch afgewezen.
  • Het bedrijfsmiddel (verlichting) dient te voldoen aan de regels opgesteld in de Energielijst 2021. LED-verlichtingssysteem Bestemd voor: verlichting in of bij bedrijfsgebouwen en bestaande uit: LED-verlichtingsarmaturen met een geïntegreerde, niet uitwisselbare LED-lichtbron, dienen te voldoen aan de levensduurcriteria L90B50 of beter (Dit wordt later toegelicht).

  U kunt dit altijd zelf nalezen op pagina 27 van de energielijst 2021. https://www.rvo.nl/sites/default/files/2021/03/RVO-Energielijst-2021-v2.pdf

  Wat houdt de LB criteria in? 

  Deze waarde begint met de L-waarde. De L-waarde geeft aan hoe hoog het verlies qua lichtopbrengst is na een bepaalde tijd. Stelt u zich voor, uw armatuur heeft 50.000 branduren en een L-waarde van 90%. De L-waarde betekent dan dat er na 50.000 branduren nog 90% van de totale lichtopbrengst(lumen) overblijft en 10% gaat dan verloren door degradatie(slijtage).

  De B-waarde gaat uit van de minst gunstige situatie. De B-waarde geeft het percentage LED’s aan dat minder lichtopbrengst behoud dan aangegeven bij de L-waarde na het aantal branduren, echter is dit de minst gunstige situatie en zal dus altijd beter uitpakken.

  Voorbeeld LB-criteria. Een ledlichtidscounter.nl lichtbron conform de EIA heeft een lichtopbrengst (voorbeeld) van 5000 Lumen en een levensduur van 50.000 branduren. Na deze 50.000 branduren is er 90% van de totale lichtopbrengst over. Men past dan de volgende formule toe (Lumen 5000 / 100 x 90% = 4500 Lumen) In andere woorden blijft er na 50.000 branduren 90% van de lichtopbrengst over.

  Wat kan ledlichtdiscounter.nl voor u betekenen?

  Wij van Ledlichtdiscounter.nl leveren producten die niet alleen voldoen aan de L90B50 criteria, maar hebben ook producten die voldoen aan de best mogelijk criteria. Namelijk L90B10. Hiermee bent u verzekerd van producten met een zo optimaal mogelijke werking. Ook na 50.000 branduren.

  Bent u geïnteresseerd in wat ledlichtdiscounter.nl voor u kan betekenen met betrekking tot LED-verlichting, de EIA of in het algemeen bedrijfsverduurzamingsmaatregelen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Wij kijken graag samen met u naar uw besparingsmogelijkheden op uw energierekening en vermindering in CO2 en zwavel uitstoot.

  U kunt onze adviseurs bereiken op de volgende manieren:

  Mail: [email protected]
  Tel.: 036 760 50 69

  Heeft u al een klantaccount?

  Log hieronder in of maak een nieuwe account aan

  Hulp of advies nodig? Neem dan direct contact met ons op

  Bel ons

  Ma. t/m vr. van 09:00 tot 18:00

  036 525 14 44

  E-mail

  Wij streven er naar om binnen 24 uur te reageren

  [email protected]

  Social media

  Volg ons ook via social media

  9,2Wij scoren een 9,2 op Webwinkelkeur
  Review Logo

  Ledlichtdiscounter.nl

  Koningsbeltweg 51
  1329AE Almere
  Nederland Bekijk op Google Maps

  NL859167331B01
  72596619

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking