Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Fahmy Rahman, 23 februari 2024

  Alles wat je moet weten over dimmers en schakelaars

  Alles wat je moet weten over dimmers en schakelaars

  Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over dimmers en schakelaars. Vroeger waren schakelaars eenvoudig - aan en uit, zowel voor halogeen als LED. Tegenwoordig bespreken we vooral dimmers vanwege hun verschillen in het type dimmer dat ze gebruiken.

  Schakelaars en Dimmers

  Moderne schakelaars hebben vaak alleen bruine en zwarte draden. Fase aansnijding dimmers zijn geschikt voor halogeen, terwijl faseafsnijding dimmers beter zijn voor LED vanwege het comfort voor de lamp.

  Dimbare Lampen en Dimmers

  Dimbare lampen herken je aan het dim-symbool op de verpakking. Dimmers met twee wattages ondersteunen zowel fase aansnijding als faseafsnijding, geschikt voor zowel halogeen als LED. Het is essentieel om LED- en halogeenlampen niet door elkaar te gebruiken en altijd het juiste wattage op de dimmer te kiezen. Kies dus of LED of Halogeen.

  Installatie en Veelvoorkomende Fouten

  De installatie van schakelaars vereist slechts een live draad en een schakeldraad. Lees (hier) alles over het installeren van schakelaars Dimmers vragen meer aandacht, met de juiste bedrading en afstelling voor een soepele werking. Let op veelgemaakte fouten, zoals het negeren van dimbaarheidsinformatie op de lamp en het selecteren van de verkeerde dimmer wattage.

  Raamwerken en Installatiefouten

  Compatibiliteit van raamwerken is essentieel. De installatie van schakelaars is eenvoudig, terwijl dimmers meer aandacht nodig hebben voor bedrading en afstelling.

  Conclusie

  Nu begrijp je de basisprincipes van schakelaars en dimmers voor LED-verlichting. Let altijd op compatibiliteit, lees handleidingen zorgvuldig en neem bij twijfel contact op met de klantenservice.

  Op zoek naar dimmers? Bekijk dan hier onze dimmers.
  Op zoek naar schakelaars? Bekijk dan hier onze schakelmateriaal.

  Bekijk hier onze video over dimmers en schakelaars, waarin we alles delen wat je moet weten!

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking