Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Fahmy Rahman, 29 februari 2024

  Alles wat je moet weten over LED TL verlichting

  Alles wat je moet weten over LED TL verlichting

  Op deze pagina gaan we dieper in op LED TL verlichting, van materialen tot installatie en het overstappen van oude TL verlichting naar nieuwe LED varianten. Laten we beginnen met het overstappen van een oud armatuur naar een nieuw armatuur en de installatie van een oud armatuur met nieuwe LED TL balken.

  Overstappen van Oud naar Nieuw: Installatie van LED TL in Bestaande Armaturen

  In oudere armaturen lopen stroompunten vaak vanuit het midden naar de voorschakelapparatuur. Om over te stappen op LED, verwijderen we de voorschakelapparatuur en sluiten we de kabels direct aan op de uiteinden. Het verschil met traditionele TL is dat LED TL buizen slechts aan één kant op 220V worden aangesloten, in tegenstelling tot beide zijden bij traditionele buizen.

  Nieuwe Armaturen: Vereenvoudigd en Efficiënt

  Nieuwe armaturen zijn aanzienlijk eenvoudiger, zonder voorschakelapparatuur. De installatie is rechttoe rechtaan: sluit de kabel aan op de 220V, waarbij ervoor gezorgd moet worden dat de live (L) en de neutrale (N) zijden correct zijn aangesloten om beschadiging van de LED TL buis te voorkomen.

  Materialen en Keuzes

  Bij het kiezen van LED TL buizen is het belangrijk om rekening te houden met materiaalkeuzes. Plastic buizen zijn handig voor hygiënische omgevingen, terwijl glazen buizen traditioneler zijn. Daarnaast zijn er verschillende kleurtemperaturen beschikbaar, zoals 3000K, 4000K en 6000K, afhankelijk van de gewenste lichtsfeer.

  Lumen, Lengtes en Wattages

  Let op de lumenoutput van LED TL buizen, waarbij highlumens en Ultra hi-lumens de helderste opties zijn. De lengte van de buizen varieert, met standaardmaten van 60 cm, 120 cm en 150 cm. Daarnaast zijn er verschillende wattages beschikbaar, met lager verbruik dan traditionele TL buizen.

  Waterdichtheid en Door Koppelbaarheid

  Voor zakelijke toepassingen is het belangrijk dat armaturen stof- en waterdicht zijn, vooral bij door koppelbare systemen. Door koppelbare armaturen hebben een hogere IP-certificering, waardoor ze geschikt zijn voor diverse omgevingen. Let op de juiste afsluiting en wartels voor een optimale waterdichtheid.

  Conclusie en Tips

  Overstappen naar LED TL verlichting biedt efficiëntie en een aanzienlijk lager energieverbruik. Let op de specificaties van de LED TL buizen, de IP-certificering van armaturen en kies de juiste kleurtemperatuur voor de gewenste verlichting.

  Ontdek ons assortiment TL buizen hier!
  Bekijk hier onze video over LED TL Verlichting, waarin we alles delen wat je moet weten!

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking