Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK-Installatie" voor 15% korting op aansluitmateriaal Bekijk hier al ons aansluitmateriaal

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK-Installatie" voor 15% korting op aansluitmateriaalEK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK-Installatie" voor 15% korting op aansluitmateriaalBekijk hier al ons aansluitmateriaal

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK-Installatie" voor 15% korting op aansluitmateriaalEK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK-Installatie" voor 15% korting op aansluitmateriaalBekijk hier al ons aansluitmateriaal

  Door Pieter Oranje, 10 april 2023

  Grondspots vs. prikspots: welke verlichting past het beste bij jouw tuin?

  Wanneer je op zoek bent naar tuinverlichting, zijn er tal van opties om uit te kiezen. Twee populaire keuzes zijn grondspots en prikspots. Hoewel ze beide effectieve opties zijn voor buitenverlichting, hebben ze verschillende kenmerken en voordelen. In deze blog zullen we de belangrijkste verschillen tussen grondspots en prikspots bespreken en helpen bepalen welke verlichting het beste past bij jouw tuin.

  Grondspots

  Grondspot verwerkt in een gazon

  Grondspots zijn kleine lichtarmaturen die in de grond worden geïnstalleerd. Ze worden vaak gebruikt om specifieke kenmerken van de tuin te benadrukken, zoals bomen, struiken of bloembedden. Grondspots hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten verlichting.

  Een van de belangrijkste voordelen van grondspots is hun veelzijdigheid. Omdat ze op de grond worden geplaatst, kunnen ze op verschillende manieren worden gebruikt. Bijvoorbeeld om de oprit of een tuinpad te markeren of om bepaalde gebieden van de tuin te accentueren. Grondspots zijn ook zeer geschikt voor het verlichten van trappen en andere obstakels, waardoor je tuin 's nachts veiliger wordt.

  Een ander voordeel van grondspots is hun onopvallende uitstraling. Grondspots zijn ontworpen om in de grond te worden ingebouwd, waardoor ze een strakke en professionele uitstraling geven aan je tuin. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar subtiele, maar toch effectieve verlichting.

  Prikspots

  Prikspot verwerkt in een gazon

  Prikspots zijn verlichtingsarmaturen die bevestigd zijn aan een pin en eenvoudig in de grond kunnen worden gestoken. Ze worden vaak gebruikt om planten, struiken of bomen te verlichten. Prikspots hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten verlichting.

  Een van de belangrijkste voordelen van prikspots is hun flexibiliteit. Omdat ze op een pin zijn gemonteerd, kunnen ze gemakkelijk worden verplaatst en opnieuw worden gepositioneerd. Dit maakt het eenvoudig om de verlichting in je tuin aan te passen aan de veranderende seizoenen en behoeften.

  Een ander voordeel van prikspots is hun krachtige verlichting. Prikspots kunnen worden gebruikt om specifieke gebieden of objecten in de tuin te verlichten. Hierdoor kunnen ze zorgen voor een indrukwekkend verlichtingseffect dat moeilijk te bereiken is met andere soorten verlichting.

  Welke verlichting past het beste bij jouw tuin?

  Nu je de belangrijkste verschillen tussen grondspots en prikspots kent, is het tijd om te beslissen welke verlichting het beste past bij jouw tuin. Over het algemeen zijn grondspots het meest geschikt voor het markeren van paden en het verlichten van obstakels, terwijl prikspots het meest geschikt zijn voor het benadrukken van specifieke objecten of gebieden in de tuin.

  Zowel grondspots als prikspots zijn bekabeld als op basis van zonne-energie te verkrijgen. 

  Bekijk al onze buitenlampen

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking