Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024" voor 10% korting op de gehele bestelling Bekijk hier onze hardlopers!

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024" voor 10% korting op de gehele bestellingEK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024" voor 10% korting op de gehele bestellingBekijk hier onze hardlopers!

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024" voor 10% korting op de gehele bestellingEK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024" voor 10% korting op de gehele bestellingBekijk hier onze hardlopers!

  Door Pieter Oranje, 18 april 2023

  Hoe lang kan een solarlamp aan staan?

  Solarlampen zijn een geweldige oplossing voor het verlichten van je buitenruimte zonder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnetwerk.

  Ze werken op zonne-energie en zijn daarom zeer energiezuinig en duurzaam. Maar hoe lang kan een solarlamp eigenlijk aan blijven staan?

  Een solarlamp aan een schutting

  Foto: een solarlamp aan een schutting

  Veel factoren spelen een rol

  De gebruiksduur van een solarlamp is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de lamp, de capaciteit van de batterij en de hoeveelheid zonlicht die de lamp ontvangt.

  In deze blog zullen we deze factoren verder toelichten en je helpen bij het kiezen van de juiste solarlamp die lang genoeg aan kan blijven staan.

  1. Kwaliteit van de lamp

  De kwaliteit van de lamp is een belangrijke factor in de gebruiksduur van de solarlamp. Hoe hoger de kwaliteit van de lamp, hoe beter deze presteert en hoe langer deze meegaat.

  Een hogere kwaliteit lamp beschikt meestal over meer geavanceerde functies, zoals energiebesparing en automatische uitschakeling.

  Bovendien hebben deze lampen vaak een betere kwaliteit batterij en zonnepanelen, waardoor ze beter presteren in minder zonnige omstandigheden.

  2. Capaciteit van de batterij

  De capaciteit van de batterij bepaalt hoe lang een solarlamp aan kan blijven staan na een volledige oplaadbeurt. Een hogere capaciteit batterij kan de gebruiksduur van de lamp verlengen.

  De meeste solarlampen hebben een batterij met een capaciteit tussen de 500 en 1500 mAh. De efficiëntie van de lamp en de hoeveelheid zonlicht die de lamp ontvangt zijn ook belangrijk.

  3. De kwaliteit van de batterij

  De kwaliteit van de batterij heeft een grote invloed op hoe lang een solarlamp aan kan blijven staan. Als de batterij van lage kwaliteit is, zal deze sneller leeglopen en zal de lamp niet zo lang aan blijven staan.

  Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een solarlamp met een batterij van goede kwaliteit. Meestal zijn de batterijen van loodzuur of lithium-ion. Loodzuur batterijen zijn goedkoper, maar hebben een kortere levensduur dan lithium-ion batterijen.

  4. Hoeveelheid zonlicht

  De hoeveelheid zonlicht die de solarlamp ontvangt, is de belangrijkste factor voor de gebruiksduur. Solarlampen hebben zonlicht nodig om op te laden.

  Hoe meer zonlicht de lamp ontvangt, hoe sneller de batterij wordt opgeladen en hoe langer de lamp kan branden. Het is daarom belangrijk om de solarlamp op een plaats te installeren waar deze voldoende zonlicht kan ontvangen.

  Als de lamp bijvoorbeeld in de schaduw staat, zal de batterij niet voldoende kunnen opladen, waardoor de gebruiksduur korter zal zijn.

  5. Bewegingssensor

  Sommige solarlampen zijn uitgerust met een bewegingssensor. Dit zorgt ervoor dat de lamp alleen aan gaat wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

  Hierdoor wordt er minder energie verbruikt en kan de gebruiksduur aanzienlijk worden verlengd. Als er voldoende beweging wordt gedetecteerd, kan de lamp zelfs de hele nacht blijven branden. Dit is vooral handig voor mensen die een lamp nodig hebben voor beveiligingsdoeleinden.

  5. Het weer

  Het weer kan ook invloed hebben op hoe lang een solarlamp aan kan blijven staan. Als er weinig zonlicht is gedurende de dag, zal de batterij niet zo goed opladen en zal de lamp niet zo lang aan blijven staan.

  In regenachtige of bewolkte omstandigheden zal de lamp ook minder efficiënt werken. Zorg er daarom voor dat de lamp op een zonnige plek wordt geplaatst voor optimale prestaties.

  Een solar prikspot verwerkt in een gazon

  Foto: een solar prikspot verwerkt in een gazon

  Conclusie

  Hoe lang een solarlamp aan kan blijven staan is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de batterij, het type lamp, de kwaliteit van de batterij, het weer en de locatie.

  Over het algemeen kunnen solarlampen een uur of zes blijven branden.

  Door rekening te houden met de bovenstaande factoren en de juiste keuzes te maken bij de aanschaf en de plaatsing van de lamp kun je ervoor zorgen dat deze zo lang mogelijk brandt.

  Al met al zijn solarlampen een kosteneffectieve en duurzame optie voor het verlichten van je tuin. 

  Op zoek naar solarlampen?

  Enthousiast geworden nu je meer weet over de terugverdientijd van solar lampen?

  Ledlichtdiscounter.nl heeft een breed assortiment aan solar lampen, van grondspots tot schijnwerpers en van prikspots tot wandlampen. Mét of zonder bewegings- en schemersensor, we hebben het allemaal. 

  Wat je op werkdagen vóór 19:00 uur besteld verzenden wij dezelfde dag.  

  Bekijk onze solar lampen

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking