Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Luna Overhaart, 25 augustus 2021

  Nieuwe EU-regelgeving over energielabels

  Ben je benieuwd naar de nieuwe EU-regelgeving over energielabels? Ledlichtdiscounter.nl heeft de laatste updates over deze veranderingen voor je op een rijtje gezet. We gaan bespreken wat deze nieuwe regelgeving inhoudt, waarom het wordt geïmplementeerd en wat het voor jou betekent. Laten we dus snel inzoomen en de details ontdekken!

  Nieuwe regelgeving

  Vanaf 1 september 2021 zullen de plustekens op het energielabel voor energie-efficiëntie verdwijnen en komt het A tot en met G bereik daarvoor in de plaats. Voorheen was dit A++ tot en met E. Het energielabel verandert om de leesbaarheid van het etiket voor de consumenten te vergroten. Vanaf 1 september 2021 verschijnt het nieuwe energielabel op de verpakking en op de website. Het kan dus zijn dat de aankomende periode van 18 maanden er nog producten beschikbaar zijn met het huidige energielabel. Dat wil zeggen dat er tot maart 2023 nog producten zijn met het huidige energielabel en na maart 2023 staat er op elke verpakking het nieuwe energielabel.

  Wat bekent dat voor jou?

  Producten die tot nu toe in de hoogste A++ klasse zaten kunnen naar klasse B of lager zakken, en die van klasse A kunnen zelf naar klasse G zakken – afhankelijk van gerichtheid en het vermogen. Het enige wat dan veranderd is de perceptie van de lichtstroom, het vermogen en de berekeningswijze van de efficiëntieklassen. De producten blijven minstens net zo goed en zullen zelfs efficiënter worden dan eerst.

  Met het nieuwe label is er ruimte voor verbetering. Bij het oude label zaten een hoop lampen al op het hoogste niveau. Het nieuwe label betekent dat er nóg zuinigere lampen op de markt komen. 

  QR-code

  Op elk nieuwe energie label staat een QR-code die je na het scannen doorverwijst naar een speciale website met consumenteninformatie.

  Conclusie

  Kort samengevat: de nieuwe EU-regelgeving over energielabels heeft als doel om consumenten beter te informeren over de energie-efficiëntie van hun producten. Dit betekent dat LED-verlichting en andere elektronische apparaten voortaan een ander energielabel krijgen en dat er strengere regels gelden voor het gebruik van deze labels. 

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking