Nieuwe EU-regelgeving over energielabels

Door:Luna - content creator
Nieuwe EU-regelgeving  over energielabels

Vanaf 1 september 2021 zullen de plustekens op het energielabel voor energie-efficiëntie verdwijnen en komt het A tot en met G bereik daarvoor in de plaats. Voorheen was dit A++ tot en met E. Het energielabel verandert om de leesbaarheid van het etiket voor de consumenten te vergroten. Vanaf 1 september 2021 verschijnt het nieuwe energielabel op de verpakking en op de website. Het kan dus zijn dat de aankomende periode van 18 maanden er nog producten beschikbaar zijn met het huidige energielabel. Dat wil zeggen dat er tot maart 2023 nog producten zijn met het huidige energielabel en na maart 2023 staat er op elke verpakking het nieuwe energielabel.

Wat bekent dat voor u?
Producten die tot nu toe in de hoogste A++ klasse zaten kunnen naar klasse B of lager zakken, en die van klasse A kunnen zelf naar klasse G zakken – afhankelijk van gerichtheid en het vermogen. Het enige wat dan veranderd is de perceptie van de lichtstroom, het vermogen en de berekeningswijze van de efficiëntieklassen. De producten blijven minstens net zo goed en zullen zelfs efficiënter worden dan eerst.


QR-code
Op elk nieuwe energie label staat een QR-code die u na het scannen doorverwijst naar een speciale website met consumenteninformatie.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter