Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-RGB" voor 10% korting op alle RGB verlichting Bekijk hier alle RGB verlichting.

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-RGB" voor 10% korting op alle RGB verlichtingEK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-RGB" voor 10% korting op alle RGB verlichtingBekijk hier alle RGB verlichting.

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-RGB" voor 10% korting op alle RGB verlichtingEK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-RGB" voor 10% korting op alle RGB verlichtingBekijk hier alle RGB verlichting.

  Door Pieter Oranje, 1 juni 2023

  Solarlamp opladen? Zolang duurt het

  Ons wordt vaak gevraagd hoe lang het duurt voordat een solarlamp volledig is opgeladen. In dit artikel gaan we in op de factoren die daarop van invloed zijn. 

  De factoren die bepalen hoe snel een solarlamp oplaadt

  Er zijn 3 belangrijke factoren die een rol spelen: het type lamp, de hoeveelheid zonlicht dat de lamp op kan vangen en de capaciteit van de batterij. 

  1. Type lamp

  Het eerste dat je moet weten, is dat het type lamp van invloed kan zijn op hoe lang het duurt voordat de solarlamp is opgeladen. Sommige lampen hebben een klein zonnepaneel dat minder zonlicht nodig heeft om op te laden, terwijl andere lampen grotere panelen hebben die meer zonlicht nodig hebben. 

  Over het algemeen geldt dat hoe groter het zonnepaneel, hoe sneller de solarlamp zal opladen.

  2. De hoeveelheid zonlicht

  De hoeveelheid zonlicht die beschikbaar is, is de belangrijkste factor bij het bepalen van hoe lang het duurt voordat een solarlamp is opgeladen. Als er veel zonlicht beschikbaar is, zal de lamp sneller opladen dan wanneer er weinig zonlicht beschikbaar is. 

  Over het algemeen geldt dat de lampen in de zomer sneller opladen dan in de winter.

  3. De batterij

  De batterij van de solarlamp is ook van invloed op hoe lang het duurt voordat de lamp is opgeladen. Sommige lampen hebben batterijen met een hogere capaciteit, wat betekent dat ze meer tijd nodig hebben om op te laden dan lampen met een lagere capaciteit. 

  Over het algemeen geldt dat hoe groter de batterij, hoe langer het duurt voordat de lamp is opgeladen.

  Hoe lang duurt het voordat een solarlamp is opgeladen?

  Over het algemeen duurt het ongeveer 6 tot 8 uur om een solarlamp volledig op te laden, maar dit kan variëren op basis van de hierboven genoemde factoren. 

  Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je solarlampen plaatst op plekken waar ze voldoende zonlicht krijgen, zodat ze optimaal kunnen opladen.

  Conclusie

  Hoe lang het duurt voordat een solarlamp is opgeladen, hangt af van verschillende factoren, zoals het type lamp, de hoeveelheid zonlicht en de batterijcapaciteit. Over het algemeen duurt het ongeveer 6 tot 8 uur om een solarlamp volledig op te laden. 

  Door ervoor te zorgen dat je solarlampen worden geplaatst op plaatsen waar ze voldoende zonlicht krijgen, zorg je ervoor dat ze optimaal kunnen opladen en zo lang mogelijk kunnen branden.

  Op zoek naar een solarlamp?

  Ledlichtdiscounter.nl heeft een breed assortiment aan solarlampen, van grondspots tot schijnwerpers en van prikspots tot wandlampen. Mét of zonder bewegings- en schemersensor, we hebben het allemaal. 

  Wat je op werkdagen vóór 19:00 uur besteld verzenden wij dezelfde dag.  

  Bekijk onze solar lampen

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking