Thuiswinkel.org
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0

    Door Pieter Oranje, 22 juni 2023

    Solarlampen vs. traditionele lampen: de belangrijkste verschillen

    Verlichting is een belangrijk aspect van ons dagelijks leven. Met lampen creëren we sfeer of veiligheid, zowel binnen als buiten. 

    Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen traditionele lampen en solarlampen? In deze blog bespreken we de belangrijkste verschillen tussen deze twee soorten verlichting.

    Wat zijn solarlampen en wat zijn traditionele lampen?

    Solarlampen

    Solarlampen zijn lampen die werken op zonne-energie. Ze hebben een zonnepaneel dat het zonlicht opvangt en omzet in elektriciteit, die wordt opgeslagen in een batterij. Solarlampen zijn altijd voorzien van LED lichtbron. 

    Traditionele lampen

    Traditionele lampen zijn lampen die werken op elektriciteit en een directe aansluiting op het lichtnet nodig hebben om te kunnen functioneren. Deze lampen hebben een halogeenlamp, gloeilamp of ledlamp als lichtbron. 

    De belangrijkste verschillen

    Energiebron

    Het grootste verschil tussen solarlampen en traditionele lampen is de energiebron. Traditionele lampen worden aangesloten op het elektriciteitsnet en verbruiken dus stroom.

    Solarlampen daarentegen werken op zonne-energie en hebben geen elektriciteitsaansluiting nodig. Ze hebben een zonnepaneel dat overdag de batterij oplaadt, zodat de lamp 's avonds kan branden.

    Milieuvriendelijkheid

    Doordat solarlampen op zonne-energie werken, zijn ze veel milieuvriendelijker dan traditionele lampen. Traditionele lampen verbruiken stroom, wat bijdraagt aan de CO2-uitstoot en het broeikaseffect. Door te kiezen voor solarlampen draag je dus bij aan een duurzame toekomst.

    Kosten

    Bij traditionele lampen betaal je niet alleen voor de lamp zelf, maar ook voor het verbruik van stroom. Bij solarlampen betaal je eenmalig voor de aanschaf van de lamp en het zonnepaneel, en daarna zijn er geen verdere kosten meer aan verbonden. Op de lange termijn zijn solarlampen dus goedkoper.

    Tip: in dit artikel lees je over de terugverdientijd van een solarlamp

    Installatie

    Traditionele lampen moeten worden aangesloten op het elektriciteitsnet, wat gedoe met kabels met zich meebrengt. Solarlampen zijn daarentegen gemakkelijk te installeren. Je hoeft alleen maar de lamp op te hangen op een plek waar hij voldoende zonlicht kan opvangen.

    Veiligheid

    Traditionele lampen kunnen een gevaar vormen bij nat weer, omdat ze aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Solarlampen daarentegen werken op een laag voltage en vormen geen gevaar voor de veiligheid.

    Solarlampen niet zijn aangesloten met elektriciteitskabels, waardoor er geen kans is op elektrocutie, als je bijvoorbeeld met een schep in de weer bent in je border in de tuin.  

    Conclusie

    Solarlampen en traditionele verlichting hebben beide hun eigen voor- en nadelen. 

    De voordelen van solarlampen:

    • Milieuvriendelijk
    • Kostenbesparend
    • Gemakkelijk te installeren
    • Betrouwbaar
    • Veilig
    • Flexibel

    De voordelen van traditionele lampen:

    • Onafhankelijk van weersomstandigheden
    • Vooralsnog beschikbaar in meer verschillende stijlen en vormen

    Op zoek naar een solarlamp?

    Op Ledlichtdiscounter.nl vind je een ruim assortiment aan kwalitatieve en duurzame lampen op zonne-energie. Of je nu op zoek bent naar solarlampen voor je tuin, balkon of dakterras: bij ons ben je aan het juiste adres. 

    Wat je vandaag vóór 19:00 uur besteld verzenden wij dezelfde dag. 

    Bekijk onze solar lampen

    Laat een bericht achter

    * Verplichte velden
    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking