Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Roos Wisker, 15 december 2020

  Voorkom inbraken en diefstal tijdens feestdagen en vakanties

  De drukste dagen van het jaar komen er weer aan, dit zijn ook drukke dagen voor de inbrekers. De meeste woninginbraken vinden namelijk plaatst in de winter, met een piek tijdens december met kerst en nieuwjaarsnacht.

  vuurwerk

  Verhoogde kans op inbraak

  Tijdens oud & nieuw wordt er maar liefst drie keer meer ingebroken dan op andere dagen in de maand december. Inbrekers gaan namelijk voor gelegenheid, veel mensen vieren kerst en oud & nieuw vaak buiten de deur, bij vrienden of familie. Dat komt dus goed uit voor inbrekers. Inbrekers hebben dan de tijd zonder dat zij gestoord worden. Maar ook als je thuis bent, wordt er regelmatig ingebroken. Dit gebeurt vaak in de vroege ochtend als iedereen nog ligt te slapen na een gezellige avond.

  Tijdens de nieuwjaarsnacht is het al helemaal kassa voor de inbrekers. Mensen gaan om 00:00 naar buiten om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen. Vaak laten zij dan de deur open staan. Even naar de buren terwijl je huis wordt leeggehaald, dit gebeurt helaas nog veel te vaak. Check dus altijd of je deur wel op slot zit voordat je naar buiten gaat.

  huis in het donker

  Toch de deur uit?

  Ga je met de feestdagen toch de deur uit? Zorg dan dat je huis goed verlicht is. Bij een huis waar het lijkt alsof er iemand thuis is de kans aanzienlijk kleiner dat er ingebroken wordt. 

  Tijdschakelaar

  Door je lampen op een tijdschakelaar aan te sluiten stel jij de tijden in waarop je huis verlicht moet zijn en wek je de indruk dat je thuis bent.

  Wifi lamp

  Een modernere variant van de tijdschakelaar is de Wifi lamp. Deze lamp kun je vanaf buitenshuis bedienen en je avondklok dus iedere avond aanpassen naar een gewenste eindtijd. Ook kun je deze lamp op verschillende kleuren laten weergeven, zo lijkt het dat er een tv aan staat. 

  Wifi stekker

  Naast de Wifi lamp kun je ook een zogeheten slimme Wifi stekker aanschaffen. Deze stekker is dus ook te bedienen vanaf buiten het huis. Hierdoor kun je ook op de door jou gewenste momenten de lampen aan en uit zetten

  Lampen met bewegingssensoren

  Veel mensen plaatsen buitenverlichting met beweging sensoren. Als er iemand langs de sensor loopt springt de lamp aan, vaak schikt dit inbrekers af. Ook wordt er gebruik gemaakt van lampen met een dag en nachtsensor. Zodra het buiten donker wordt springt de lamp aan, en gaat weer uit als de zon op komt.

  Bekijk onze lampen met sensor

  Overige tips

  Naast goede en slimme verlichting zijn er meer dingen die je kunt doen om inbraak te voorkomen.

  Beveiligingscamera's

  Installeer beveiligingscamera's Met beveiligingscamera's houdt u uw huis in de gaten, ook als u er niet bent. Als er toch wordt ingebroken, dan heeft u bewijsmateriaal voor de politie. Zorg dat de camera's goed zicht hebben op de ingangen van uw woning.

  huis beveiligingscamera

  Laat het lijken alsof er iemand thuis is

  Een leeg huis is een makkelijk doelwit voor inbrekers. Laat daarom wat lampen aan als u weggaat en vraag buren of familieleden om af en toe langs te komen en de post weg te halen. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is.

  Berg waardevolle spullen op

  Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Berg ze op in een kluis of verstop ze op een veilige plek. Zo voorkomt u dat inbrekers iets kostbaars meenemen.

  Sluit alle ramen en deuren goed af

  Het lijkt een open deur, maar het is belangrijk om alle ramen en deuren goed af te sluiten als u weggaat. Vergeet niet om de achterdeur en ramen op de bovenverdieping ook te sluiten.

  Conclusie

  Het is nou eenmaal zo: inbrekers en dieven zijn actief tijdens feestdagen. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om je huis te beschermen en inbraak te voorkomen. Door het installeren van goede verlichting, beveiligingscamera's, het laten lijken alsof er iemand thuis is, het opbergen van waardevolle spullen en het goed afsluiten van ramen en deuren, kun je je huis aanzienlijk veiliger maken. Hierdoor kun jij zorgeloos genieten van de feestdagen.

  Nog meer tips lezen? Lees dan verder op de website van de Politie.

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking