Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Roos Wisker, 18 april 2018

  Waarom LED verlichting?

  LED verlichting is energiezuinig, voordelig en heeft een extreem lange levensduur. Het is in deze tijd van omdenken en milieubewustzijn reden dat vele particulieren en bedrijven overstappen op deze duurzame vorm van verlichting. Het lagere stroomverbruik zie je direct terug in een dalende energierekening. Een led-lamp is gemiddeld tienmaal zo zuinig als een gloeilamp of halogeenlamp. Bovendien wordt de led-verlichting niet warm en zorgen de mooie lichtkleuren voor een aangename sfeer in huis of op kantoor. Led-verlichting is er in vele soorten en maten, voor divers gebruik. Van led-spots, led-lampen, led-panelen en led-tl-buizen tot led-schijnwerpers, led-downlights, led-winkelverlichting en led-high bay lampen.     

  Led-verlichting: energiezuiniger, voordeliger, duurzamer en mooier

  Led is de Engelse afkorting voor ꞌlight emitting diodeꞌ, ofwel een lichtgevende diode. Een led is een elektronisch onderdeel, dat licht geeft als er stroom doorheen gaat. Led-verlichting geeft op dezelfde manier licht als gloeilampen, maar wordt niet heet. Hierdoor gebruikt deze milieuvriendelijke verlichting minder energie én er gaat veel minder energie aan warmte verloren. De bijzonder efficiënte verlichting bevat geen giftige stoffen en produceert evenveel licht als traditionele lampen. Met deze nieuwe generatie lampen wordt ingespeeld op de toenemende vraag naar duurzame energieoplossingen. Led-verlichting speelt hier nu en in de komende jaren een belangrijke rol in.

  Tip: weten hoeveel je bespaart door je bestaande lampen te vervangen door LED? Bereken het met onze LED besparingscalculator

  Led-verlichting heeft vele voordelen boven gloeilampen of halogeenlampen.

  ✓ Energiezuiniger. Een led-lamp gebruikt slechts 10% van de stroom van een traditionele lamp.
  ✓ Langere levensduur. Led-lampen gaan tot ongeveer 35.000 branduren mee.
  ✓ Veiliger. Led-verlichting wordt niet warm. Je kunt er nooit je handen aan branden of brand veroorzaken.
  ✓ Steviger, robuuster en schokbestendiger.
  ✓ Led-verlichting flikkert niet, is vaak dimbaar en is ongevoelig voor trillingen.
  ✓ Verkrijgbaar in warme kleuren en na het aanzetten direct op volle sterkte werkend.
  ✓ Geen giftige of gevaarlijke stoffen als kwik, zoals bij spaarlampen het geval is.
  ✓ Geen uv-straling en infrarood in het spectrum.

  Geschikt voor alle ruimtes en eenvoudig aan te brengen

  Traditionele verlichting in je woning is al snel verantwoordelijk voor 20% van de totale energiekosten. Bij bedrijven ligt dit percentage zelfs op 40 tot 60%. Met het vervangen van gloeilampen en halogeenlampen door led-verlichting breng je je energiekosten fors omlaag. Je hebt daarnaast door de veel langere levensduur minder vervangingskosten. Ondernemers kunnen bovendien een beroep doen op de Energie Investeringsaftrek (EIA) voor led-verlichting, om de kosten nóg verder te drukken. Led-lampen gaan ongeveer 30 maal langer mee dan gloeilampen, 25 maal langer dan halogeenlampen en 10 maal langer dan spaarlampen. Het vervangen is niet moeilijk. In de meeste gevallen zijn de oude lampen een-op-een te vervangen door plug & play. Led-verlichting is geschikt voor vele toepassingen en voor alle ruimtes, inclusief koude ruimtes als koelcellen en vrieshuizen.

  Conclusie

  LED-verlichting is een populaire en energie-efficiënte optie voor verlichting. Het heeft een lange levensduur en is veel duurzamer dan traditionele verlichtingstechnologieën. Door te kiezen voor LED-verlichting kan men besparen op energiekosten en de ecologische voetafdruk verminderen. Bovendien biedt LED-verlichting meer flexibiliteit en een betere lichtkwaliteit in vergelijking met andere verlichtingsopties.

  Lamp nodig?

  Wij hebben een breed assortiment aan LED-verlichting. Van GU10 spot tot E27 fitting, van LED paneel tot TL-buis, bij ons ben je altijd aan het juiste adres. 

  Bekijk nu ons assortiment

  Meer informatie, advies of een offerte voor led-verlichting op maat

  Ben je geïnteresseerd in led-verlichting voor in je woning, winkel, kantoorpand of bedrijfsruimte? Laat je inspireren door het brede en veelzijdige aanbod van Ledlichtdiscounter.nl. Je vindt eenvoudig de juiste led-verlichting, die aansluit bij je wensen, interieurstijl en gebruiksdoelen. Maak direct een keuze of neem nu telefonisch (+31 (0)85 301 80 74) of per e-mail ([email protected]) contact op met je vragen, verzoek om advies of het aanvragen van een vrijblijvende offerte voor led-verlichting op maat.

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking