Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Hiran Tawfik, 14 maart 2023

  Zo installeer je een LED lamp

  Een lamp installeren hoeft echt niet zo moeilijk te zijn hoor. Met de juiste benodigdheden en de onderstaande stappen, heb jij je favoriete lamp binnen de kortste keren geïnstalleerd. Ben je er klaar voor? Zet je gereedschap maar gereed!

  Benodigdheden

  Je hebt het volgende nodig voor het installeren van een LED lamp: een kroonsteen, een striptang en een  schroevendraaier/ spanningzoeker. Zie de onderstaande afbeelding als je niet weet hoe deze eruit zien. 

  Stap 1 - Schakel de stroom uit

  Schakel eerst de stroom uit. Doe dit door de juiste groep uit te schakelen in je meterkast. Controleer altijd of de stroom daadwerkelijk is uitgeschakeld met de spanningsschroevendraaier. 

  Stap 2 - Strip de stroomkabel

  Strip voor het aansluiten van uw verlichting de stroomkabel. Leg met behulp van de draadstriptang ongeveer 1cm van het koperdraad bloot. Kijk wel uit dat het koperdraad niet beschadigd raakt. Heb je geen striptang? Dan kun je met een stanleymes heel voorzichtig de draad rondom licht insnijden om zo de koperdraad te strippen. 

  Stap 3 - Draai de kroonsteentjes los

  Draai de schroefjes van het kroonsteentje gedeeltelijk los. Zorg ervoor dat de bedrading in het kroonsteentje past, maar verwijder het schroefje niet helemaal. Plaats de gestripte draden uit het plafond nu in het kroonsteentje.

  Stap 4 - Plaats de stroomdraden in het kroonsteentje

  Plaats de stroomdraden uit de lamp aan de andere kant in het kroonsteentje. Let op dat de kleuren met elkaar overeenkomen. Schroef de schroefjes in het kroonsteentje voorzichtig vast.

  Stap 5 - Schakel de stroom weer in

  Schakel in de meterkast de uitgeschakelde groep weer in en zet de geïnstalleerde lamp aan. Gaat het licht aan? Dan ben je klaar! Werkt de lamp niet? Controleer dan alle draden. Zorg ervoor dat tijdens het controleren de groep weer is uitgeschakeld.

  Gelukt!

  Goed werk verricht, het is gelukt! Veel plezier met je nieuwe LED lamp! 

  Nog op zoek naar een LED lamp? Bekijk dan nu ons brede assortiment. 

  Bekijk ons assortiment

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking