Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Hiran Tawfik, 14 maart 2023

  Zo installeer je een LED lamp

  Een lamp installeren hoeft echt niet zo moeilijk te zijn hoor. Met de juiste benodigheden en de onderstaande stappen, heb jij je favoriete lamp binnen de kortste keren geinstalleerd. Ben je er klaar voor? Zet je gereedschap maar gereed!

  Benodigdheden

  Je hebt het volgende nodig voor het installeren van een LED lamp: een kroonsteen, een striptang en een  schroevendraaier/ spanningzoeker. Zie de onderstaande afbeelding als je niet weet hoe deze eruit zien. 

  Stap 1

  Schakel eerst de stroom uit. Doe dit door de juiste groep uit te schakelen in je meterkast.

  Stap 2

  Strip voor het aansluiten van uw verlichting de stroomkabel. Leg met behulp van de draadstriptang ongeveer 1cm van het koperdraad bloot. Kijk wel uit dat het koperdraad niet beschadigd raakt.

  Stap 3

  Draai de schroefjes van het kroonsteentje gedeeltelijk los. Zorg ervoor dat de bedrading in het kroonsteentje past, maar verwijder het schroefje niet helemaal. Plaats de gestripte draden uit het plafond nu in het kroonsteentje.

  Stap 4

  Plaats de stroomdraden uit de lamp aan de andere kant in het kroonsteentje. Let op dat de kleuren met elkaar overeenkomen. Schroef de schroefjes in het kroonsteentje voorzichtig vast.

  Stap 5

  Schakel in de meterkast de uitgeschakelde groep weer in en zet de geïnstalleerde lamp aan. Gaat het licht aan? Dan ben je klaar! Werkt de lamp niet? Controleer dan alle draden. Zorg ervoor dat tijdens het controleren de groep weer is uitgeschakeld.

  Gelukt!

  Goed werk verricht, het is gelukt! Veel plezier met je nieuwe LED lamp!

   

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking