Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Pieter Oranje, 10 mei 2023

  Zo werken solarlampen

  Solarlampen zijn lampen die werken op basis van zonne-energie. Ze maken gebruik van een zonnepaneel om de energie van de zon op te vangen en deze om te zetten in elektriciteit.

  Gezien de hoge kosten voor energie anno 2023 en het grote gebruiksgemak zijn solarlampen inmiddels mateloos populair. 

  Maar hoe werken deze lampen precies? In deze blog leggen we het je uit.

  1. Het zonnepaneel

  De meeste solarlampen hebben een ingebouwd zonnepaneel dat zonlicht opvangt en omzet in elektriciteit. Het paneel is meestal gemaakt van silicium, een materiaal dat goed in staat is om zonlicht om te zetten in elektrische stroom. Het zonnepaneel is ontworpen om zo veel mogelijk zonlicht op te vangen en kan zelfs energie opwekken bij bewolkt weer, hoewel de efficiëntie dan wel lager is dan bij direct zonlicht.

  2. De batterij

  De elektriciteit die wordt opgewekt door het zonnepaneel, wordt opgeslagen in een oplaadbare batterij. Meestal zijn dit lithium-ion batterijen, omdat deze lichtgewicht zijn en lang meegaan. De batterij wordt opgeladen gedurende de dag, wanneer het zonnepaneel zonlicht opvangt, en levert vervolgens stroom aan de lamp 's nachts.

  3. De lamp

  De lamp van een solarlamp is meestal een LED-lamp. LED-lampen verbruiken weinig energie en gaan lang mee, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor solarlampen. De LED-lampjes worden 's nachts ingeschakeld door de opgeslagen energie van de batterij en geven vervolgens licht gedurende de nacht. Sommige solarlampen hebben bewegingssensoren, waardoor ze alleen aangaan als er beweging wordt gedetecteerd, om zo de levensduur van de batterij te verlengen.

  Conclusie

  Solarlampen zijn een milieuvriendelijke en energiezuinige optie voor buitenverlichting. Ze werken door het opvangen van zonlicht met behulp van een zonnepaneel, het opslaan van de energie in een batterij en het vervolgens gebruiken van die energie om een LED-lamp 's nachts te laten branden. Solarlampen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren, en kunnen een geweldige aanvulling zijn in je tuin of op je balkon of dakterras. 

  Solarlamp kopen?

  Op Ledlichtdiscounter.nl vind je een ruim assortiment aan kwalitatieve en duurzame lampen op zonne-energie. Of je nu op zoek bent naar solarlampen voor je tuin, balkon of dakterras: bij ons ben je aan het juiste adres. 

  Wat je vandaag vóór 19:00 uur besteld verzenden wij dezelfde dag. 

  Bekijk onze solarlampen

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking