Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Luna Overhaart, 14 december 2021

  De beste verlichting voor in jouw werkplaats

  Op werkplaatsen is de juiste verlichting van groot belang om al je werkzaamheden goed en nauwkeurig te kunnen uitvoeren. Of je nu zelf aan de slag gaat of met een timmerklus, de juiste belichting is essentieel. Hiervoor is het belangrijk om de juiste verlichting, kleur en aantal lampen te bepalen. Naast het juiste licht is de zuinigheid mede zo belangrijk. Moderne Led lampen combineren deze eigenschappen en zijn ook nog eens erg voordelig.

  Waarom overstappen naar LED verlichting?

  De nieuwe Led technologie biedt vele voordelen in vergelijking met ouderwetste lampen, zoals een halogeen lamp of een TL-buis. Met een Led lamp verbruik je maar liefst 70% minder energie, en je bespaart daarmee een hoop kosten. Dankzij de lange levensduur zijn onderhouds- en vervangingskosten verleden tijd. In tegenstelling tot halogeen wordt LED niet warm, waardoor je onnodige verwondingen tijdens je werkzaamheden op de werkplaats voorkomt. Daarnaast is Led verlichting erg zuinig, en draag je mee aan het milieu. Ook voor de gezondheid wordt een Led lamp aanbevolen, Led verlichting knippert namelijk niet bij het opstarten van de lamp, wat ergernis aan de ogen of migraine kan voorkomen.

  Standaard verlichting op werkplaats

  Juiste verlichting op de werkplaats is erg belangrijk, waar de ruimte zich ook bevindt. Er moet altijd voldoende licht zijn. Voornamelijk in een kelder of garage is er weinig daglicht, en is heldere verlichting essentieel. Wij raden je aan om een Led TL buis- of armatuur, Led batten of een High Bay aan te schaffen met minimaal 4000K tot maximaal 6000K voor de juiste verlichting in jouw werkplaats.

  Tip: hier lees je meer over lichtkleur en kleurtemperaturen

  Welke verlichting voor welke werkplaats?

  Een werkplaats kan het best afzonderlijk verlicht worden met helderlicht (een hoog aantal lumen). Het hangt er natuurlijk vanaf om wat voor werkplaats het gaat en hoe hoog het plafond is.

  Bij een plafond in een magazijn of een loods van 5 tot 6 meter hoog raden wij een High Bay aan van 100 watt. Bij een afmeting van 6 tot 8 meter 150 watt, en van 8 tot 10 meter een High Bay van 200 watt. Op een werkplaats is verlichting bij bijvoorbeeld een inpaktafel of kleinere ruimtes ook belangrijk, daarvoor kun je bijvoorbeeld een Led batten gebruiken van 4000K afhankelijk van de ruimte. In een autogarage is veel meer licht nodig dan in bijvoorbeeld een magazijn waar spullen worden opgeslagen. Wat wij aanraden voor een autogarage of een vergelijkbare plek een TL armatuur met dubbele TL buis van 1.20 meter of 1.50 meter lang aan van 6000K. 

  Op zoek naar een lamp voor je werkplaats?

  Wij hebben een breed assortiment aan lampen waarmee jij je werkplaats goed kunt verlichten.

  Bekijk onze lampen

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking