Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-buiten" voor 15% korting op alle buitenverlichting Bekijk hier alle buitenverlichting.

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-buiten" voor 15% korting op alle buitenverlichtingEK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-buiten" voor 15% korting op alle buitenverlichtingBekijk hier alle buitenverlichting.

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-buiten" voor 15% korting op alle buitenverlichtingEK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-buiten" voor 15% korting op alle buitenverlichtingBekijk hier alle buitenverlichting.

  Door Roos Wisker, 11 juni 2021

  De juiste LED verlichting voor in het magazijn

  Het kiezen van de juiste verlichting voor een magazijn is belangrijk voor de veiligheid en productiviteit van werknemers. LED-verlichting biedt voordelen zoals energie-efficiëntie, lagere onderhoudskosten en een langere levensduur. Dit artikel belicht verschillende aspecten om op te letten bij het kiezen van de juiste LED-verlichting voor in het magazijn.

  De juiste LED verlichting voor in het magazijn

  In een magazijn komt over het algemeen weinig daglicht naar binnen. Het gebruik maken van goede verlichting is dus essentieel. Goede verlichting op de juiste plaats vermindert vermoeidheid en verlaagt het foutenpercentage. De juiste kleurtemperatuur van een lamp zorgt voor de beste concentratie en focus op de werkvloer.

  Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

  Verlichting in het magazijn heeft een grote impact op de gezondheid en veiligheid van de werknemers. Onvoldoende of onjuiste verlichting kan leiden tot hoofdpijn of over snelle vermoeidheid. Verlichting aan het flikkeren is kan ook leiden tot vermoeidheid en of stress. De juiste verlichting is dus erg belangrijk voor de werknemers.

  Led verlichting is ook nog eens erg zuinig in vergelijking met conventionele verlichting. Zo bespaar je tot 70% aan energie en onderhoudskosten. Door gebruik te maken van Led verlichting verminder je de behoefte aan onderhoud vanwege de lange levensduur van minimaal 50.000 uur tot maximaal 70.000 uur.

  Overstappen naar Led verlichting is dus een efficiënte oplossing voor de lange termijn.

  Wat voor soort LED verlichting moet ik kiezen?

  Tegenwoordig wordt er in een magazijn vaak gebruik gemaakt van TL verlichting. In veel gevallen hoef je alleen de TL buizen te vervangen voor Led TL buizen, en kunnen de oude armaturen blijven hangen.

  TL verlichting word meestal gebruikt tot een hoogte van 6-8 meter. Daarboven raden we om Led highbay lampen te plaatsen. Deze lampen hebben een zeer hoge lichtopbrengst waardoor ze geschikt zijn voor hoge plafonds.

  Voor in gangpaden wordt een smalle lichtbundel gebruikt, zo komt het licht daadwerkelijk op de vloer in plaats van bovenin de stellingen. Wij raden aan om een Led highbay te gebruiken met een smalle lichtbundel van 60 graden te gebruiken.

  Lichtkleur kiezen

  Omdat er in een magazijn gewerkt wordt is het niet handig om een warme lichtkleur te kiezen dat kan namelijk na een tijdje vermoeiend worden voor de werknemers. Je kunt het beste kiezen tussen neutraal-wit (840) en koud-wit (865).

  In een magazijn is de meest gebruikte kleur neutraal-wit, deze kleur staat gelijk aan de kleurcode 840 en is een helderwitte kleur.

  Mocht je graag een daglicht kleur willen hebben, dan kun je overwegen koud-wit (865) te gebruiken. Deze kleur is puur wit zonde gelige tint. Deze kleur is weinig sfeervol, maar wordt gezien als goed werklicht. Toch vinden veel mensen deze kleur te kil en kiezen om deze reden vaak voor neutraal-wit licht.

  Tip: hier mees je meer over lichtkleur en temperatuur

  Conclusie

  Bij het kiezen van LED-verlichting voor in het magazijn is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten, zoals de kleurtemperatuur, verlichtingssterkte en distributie van het licht. Door het juiste type LED-verlichting te kiezen, kan de veiligheid en productiviteit van werknemers worden verbeterd en kunnen kosten worden bespaard op onderhoud en energie.

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking