Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Hiran Tawfik, 19 oktober 2022

  Hoe beïnvloedt LED verlichting het menselijk lichaam?

  Er zijn allerlei factoren waarbij verlichting een rol speelt als het gaat over het beïnvloeden van het menselijk lichaam. Denk aan de lichtkleur en -intensiteit, maar ook aan hoeveel het licht flikkert. Maar wat zijn de effecten van licht op het lichaam? Hier kom je alles te weten over het effect van LED verlichting op jouw lichaam.

  Hoe beïnvloed de lichtintensiteit van LED verlichting het lichaam?

  Wanneer je op een te korte afstand komt van de meeste conventionele lampen zoals een gloeilamp, halogeenlamp of spaarlamp, kan dit hinder veroorzaken. Denk hierbij aan hinder aan de ogen. Ook zal de kans op brandwonden op jouw huid groter zijn door een te sterke lichtintensiteit dicht bij het lichaam. Gelukkig is de kans op brandwonden met LED verlichting zeer klein, doordat LED verlichting niet warm wordt. Kom je per ongeluk tegen een LED lamp aan? Geen zorgen, dan zal er helemaal niks gebeuren! Hoge lichtintensiteit zal wel voor kortdurende zichtproblemen zorgen, zoals wanneer je in de zon kijkt op een zonnige zomerdag.

  Hoe beïnvloed de lichtkleur van LED verlichting het lichaam?

  De warmte van een lichtkleur heeft invloed op de manier waarop onze hersenen verlichting waarnemen. Dit associëren wij namelijk met zonlicht. Heb je verlichting nodig om een rustige sfeer te creëren? Kies dan voor warm wit licht, dit loopt op van 2700K naar 3200K. Ben je op zoek naar licht waardoor je productiever zal zijn? Ga dan voor een lichtbron met koel wit licht, oftewel 4000K. Kom je er niet uit met de juiste lichtkleur voor de gekozen ruimte? Kies dan voor onze LED dimmers of WiFi verlichting en pas de lichtkleur naar wens aan.

  Hoe beïnvloed de flikkering van LED verlichting het lichaam?

  Conventionele lichtbronnen zullen altijd een vorm van flikkering met zich meenemen. Hoe storend dit zal zijn, hangt echter af van de frequentie van de flikker zelf. Een voorbeeld wat je waarschijnlijk meteen herkent, is de flikkering in de conventionele TL buis. Hoe langer je in een omgeving bent waar traditionele TL buizen hangen, des te meer kans op hinder door de flikkering van het licht. Wist je dat de conventionele TL verlichting per september 2023 uitgefaseerd zal zijn? Dit betekent dat deze niet meer geproduceerd zullen worden, klik hier als je hier meer over wilt lezen.

  Bevind je zich vaak in een omgeving zoals een magazijn of gymzaal waarbij TL buizen de meest geschikte verlichting is? Kies dan voor LED TL buizen, deze heeft een lager energieverbruik, langere levensduur en lagere onderhoudskosten dan de traditionele TL buis. Daarbij zul je niet langer last hebben van flikkering van het licht.  

  Veiligheidsregels van LED verlichting

  Lampen in Europa moeten voldoen aan allerlei strenge veiligheidseisen en keurmerken, hierdoor zijn de schadelijke effecten van LED verlichting minimaal. Buiten Europa is dit niet het geval, let daarom goed op waar je jouw verlichting vandaan haalt.

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking