Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Roos Wisker, 3 november 2020

  Hoe verlicht ik mijn badkamer?

  Hoe kies ik de juiste verlichting voor in mijn badkamer? Het eerste waar je aan denkt bij het verlichten van je badkamer is de sfeer die het licht geeft. Maar buiten dat wil je ook dat het een veilige en betrouwbare lamp is aangezien het een vochtige ruimte is. Maar wanneer heb ik nou de juiste lamp?

  Waarom is badkamerverlichting zo belangrijk?

  Badkamer verlichting wordt met de jaren mee steeds belangrijker voor ons. Je vraagt je misschien af waarom. Aangezien je vroeger misschien aan 1 lamp genoeg had. Maar wij als mensen gaan steeds meer dingen doen in de badkamer, en voornamelijk de vrouwen. Veel vrouwen hebben behoefte aan mooi en goed licht om zich bijvoorbeeld op te kunnen maken. Naast jezelf te kunnen op maken Wordt goed licht ook gebruikt om zichzelf een schoonheidsbehandeling te kunnen geven. Ook wordt er in de badkamer veel gelezen in bijvoorbeeld tijdschriften of boeken. Al deze voorbeelden laten zien dat een badkamer de juiste verlichting nodig heeft.

  Wat voor soort armatuur in de badkamer?

  Voor het kiezen van het juiste soort armatuur is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. In de badkamer is het namelijk vaak vochtig, daarom moet een armatuur dus zeker tegen eventuele waterspattingen kunnen. Voor algemene verlichting kun je gebruik maken van wand-of plafondarmaturen. Deze verlichting biedt hoge bescherming tegen water en stof.

  Bescherming tegen water wordt uitgedrukt in de zo gehete IP waarde. Bij een IP waarde van 44 of hoger is een armatuur spatwaterdicht. Voor een verlichting direct boven de douche raden wij een IP waarde van 65 aan. Er zijn natuurlijk ook andere opties om je badkamer te verlichten. Een andere optie is om kantelbare spots met een brede lichtbundel te plaatsen. Om meer sfeer in je badkamer te creëren kun je accentverlichting toepassen, door een dimbare Led spot met een smalle lichtbundel te plaatsen. Naast de hoofdverlichting zie je dat veel mensen de juiste verlichting voor bij hun spiegel zoeken. De Led buizen of balken met Led strip aan beide uiteinden zijn daar perfect voor.

  Tip: hier lees je meer over IP-waarden 

  Waar moet ik de lampen plaatsen?

  In de badkamer is functionele en decoratieve verlichting van belang. Voor functionele verlichting adviseren we om een plafondlamp te nemen. Voor sfeerverlichting zijn dimbare Led spots een goede optie. De Led spots kunnen op een plek worden geplaatst waar een hoge lichtopbrengst nodig is, zoals voor een spiegel. Voor sfeerverlichting raden wij aan om dimbare gekleurde Led strips te plaatsen bij bijvoorbeeld een bad of douche. Houd er altijd rekening mee dat je een verlichting kiest met een IP waarde van minimaal 44 om te voorkomen dat de verlichting niet waterdicht is.

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking