Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Roos Wisker, 14 oktober 2020

  Hoe verlicht ik mijn thuiswerkplek?

  Steeds meer mensen werken thuis de afgelopen jaren. De bedrijven zijn flexibeler en steeds meer werkzaamheden kunnen online uitgevoerd worden. Daarom is een goede werkplek en de juiste verlichting erg belangrijk. Als thuiswerkende wil je natuurlijk niet te veel geld uitgeven en al helemaal niet aan verlichting. Gelukkig hebben we daar de LED lamp voor, deze bespaard tot wel 70% aan energie kosten.

  Thuiswerkplek

  Welke combinatie is het meest geschikt voor mijn thuiswerkplek?

  Het beste licht voor je thuiswerkplek is een combinatie van natuurlijk daglicht en kunstmatig licht, net zoals direct en indirect licht. Het is ideaal om je bureau naast het raam te plaatsen. Dit zorgt voor het juiste daglicht en zo kun je af en toe gemakkelijk naar buiten kijken, dit is belangrijk om oververmoeidheid te voorkomen.

  Led spots, pendellampen of wandlampen zijn over het algemeen geschikt voor kamerverlichting. Als buiten de zon schijnt hoef je je algemene verlichting vaak niet eens aan te zetten. Accentverlichting zoals een bureaulamp kan daarentegen wel nog steeds belangrijk zijn om de juiste sfeer te creëren.

  Waar moet je opletten bij het uitkiezen van jouw lampen?

  Naast de combinatie van daglicht en natuurlijk licht zijn er ook andere dingen waar rekening mee gehouden moet worden.

  Lichtopbrengst

  De juiste lichtopbrengst is erg belangrijk. Voor thuiswerken wordt ongeveer 500 LUX aanbevolen, om dat te kunnen bereiken wordt een lamp met een uitgang van maximaal 1000 lumen aanbevolen.

  Kleurtemperatuur

  De juiste kleurtemperatuur voor het verlichten van je thuiskantoor zou minstens 4000K moeten bevatten. Koel wit licht bevordert de alertheid en de concentratie. Vooral in de ochtend zorgt het voor een succesvolle start. Als er weinig daglicht in de ruimte is kun je ook kiezen voor wit daglicht van 6000K. Omdat bijna iedereen nu werkt achter een scherm is een goede kleurweergave (van minstens 80 Ra) ook belangrijk om het werk makkelijker te maken.

  Tip: hier lees je meer over kleurtemperaturen

  Verlichting dat flikkervrij is

  Flikkervrije verlichting is erg belangrijk en vooral in een werkplek, je kunt namelijk telkens afgeleid worden doordat er iets boven je of achter je aan het knipperen is. Flikkerlicht komt voornamelijk voor bij oude TL buizen. Dit is niet het geval bij Led buizen, buiten dat ze flikkervrij zijn, zijn ze ook erg duurzaam en gaan ze lang mee.

  Op zoek naar een lamp voor je thuiswerkplek?

  Wij hebben een breed assortiment aan lampen waarmee jij gegarandeerd je doel bereikt. 

  Bekijk al onze lampen

   

  Reacties

  • Door Mona, 14 oktober 2020

   Zeer leuke blog en zeker doeltreffend, ik heb mijn thuis werkplek grondig aangepakt en de juiste verlichting gekozen. <br /><br />
   <br /><br />
   uitermate happy over het resultaat.

  • Door Peter R., 14 oktober 2020

   Heb een led paneel aangeschaft met ophanging. Mooi, strak en functioneel. Nu vraag ik mij of deze ook dimbaar gemaakt kan worden?

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking