Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-buiten" voor 15% korting op alle buitenverlichting Bekijk hier alle buitenverlichting.

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-buiten" voor 15% korting op alle buitenverlichtingEK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-buiten" voor 15% korting op alle buitenverlichtingBekijk hier alle buitenverlichting.

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  EK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-buiten" voor 15% korting op alle buitenverlichtingEK-2024 DEALS: Gebruik de code "EK2024-buiten" voor 15% korting op alle buitenverlichtingBekijk hier alle buitenverlichting.

  Door Pieter Oranje, 23 mei 2023

  Zo beveilig je je huis met solarlampen

  Als het gaat om het beveiligen van je huis, denk je waarschijnlijk aan traditionele alarmsystemen en beveiligingscamera's. Maar wist je dat je ook solarlampen kunt gebruiken om je huis te beveiligen? 

  In dit artikel leggen we je uit hoe je je huis kunt beveiligen en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste solarlampen.

  Verlicht de oprit en tuinpaden

  Verlichting is een van de belangrijkste factoren bij het beveiligen van je huis. Door je oprit, achterom en/of tuinpaden te verlichten, kun je potentiële inbrekers ontmoedigen bij jou te komen “winkelen”. 

  Een groot voordeel van solarlampen is dat je geen extra kabels hoeft aan te leggen. Zo kun je de lampen gemakkelijk plaatsen waar je maar wilt. Kies lampen met bewegingssensoren om energie te besparen en de levensduur van de batterij te verlengen.

  een solar prikspot met bewegingssensor

  Foto: een solar prikspot met bewegingssensor

  Beveilig je voordeur en achtertuin

  De voordeur en achtertuin zijn de belangrijkste ingangen van je huis. Door deze gebieden goed te verlichten kun je potentiële indringers ontmoedigen. Kies lampen met een helderheid van minimaal 600 lumen zodat je zeker weet dat ze voldoende afschrikken, en controleer of de lampen bestand zijn tegen slecht weer.

  Tip: hier lees je meer over de weersbestendigheid van lampen.

  Installeer lampen met bewegingssensoren

  Lampen met bewegingssensoren zijn ideaal voor het beveiligen van je huis omdat ze alleen worden geactiveerd als er beweging wordt gedetecteerd. Doordat de lamp aanspringt, ben je gewaarschuwd als er iemand in de buurt van je huis komt.

  Ook kan het voor een inbreker flink schrikken zijn als er opeens een felle lamp aanspringt, waar hij dacht stiekem in het donker te kunnen “werken”.  

  Deze lampen zijn perfect te installeren op schuttingen of aan gevels.

   

  solar lamp met bewegingssensor

  Foto: een solarlamp met bewegingssensor

  Waar moet je op letten bij solarlampen?

  Kies lampen met een lange levensduur van de batterij en controleer of ze bestand zijn tegen regen en wind. Let ook op de helderheid van de lampen en zorg ervoor dat deze voldoende is om je huis te verlichten en inbrekers af te schrikken. Wat dat betreft: hoe meer lumen, hoe meer licht, hoe groter de afschrikking. 

  Conclusie

  Het plaatsen van solarlampen bij toegangspunten en het gebruik van bewegingssensoren is een effectieve, milieuvriendelijke en kosteneffectieve manier om je huis goed te beveiligen. 

  Op zoek naar solarlampen?

  Bij Ledlichtdiscounter.nl hebben we een breed assortiment aan solarlampen, met of zonder bewegingssensor. Wat je op werkdagen vóór 19:00 uur besteld verzenden wij dezelfde dag. 

  Bekijk onze solar lampen

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking