Thuiswinkel.org
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Door Pieter Oranje, 30 maart 2023

  Alles wat je moet weten over grondspots

  Een grondspot in het gras

  Grondspots zijn niet alleen functioneel, maar ook erg esthetisch. Ze kunnen je tuin of terras een prachtige uitstraling geven. Of je nu je tuinpad wil verlichten of een accent wil leggen op je favoriete plant, met deze lampjes heb je talloze mogelijkheden.

  Op deze pagina lees je alles wat je moet weten om een weloverwogen keuze te maken.

  Weet je überhaupt niet waar je moet beginnen met buitenverlichting? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over buitenverlichting

  1. Introductie
  2. De voordelen
  3. Waar moet je op letten bij je keuze?
  4. De installatie
  5. Onderhoud
  6. Verschillende kleuren
  7. Creatieve toepassingen
  8. Direct shoppen?

  1. Introductie

  Grondspots zijn kleine, platte lampjes die in de grond worden geplaatst en licht naar boven schijnen. Door hun onopvallende design zijn ze ideaal om subtiele accenten in je tuin of terras te creëren zonder dat ze te veel aandacht trekken.

  Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen en worden vaak gebruikt voor het verlichten van paden, trappen en opritten. Door de lage plaatsing van de grondspots wordt er op een subtiele manier voldoende licht gecreëerd om de veiligheid in en rondom je huis te verhogen.

  Er zijn tal van mogelijkheden qua lichtsterkte, kleur en design. Door de vele opties die er zijn, is er altijd wel een optie te vinden die past bij jouw tuin of terras.

  Terug naar boven

  2. De voordelen

  Grondspots hebben verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten buitenverlichting. Zo zijn ze bijvoorbeeld zeer stijlvol en kunnen ze je tuin of terras een mooie uitstraling geven. Door hun lage plaatsing in de grond, creëren ze een sfeervolle en intieme verlichting.

  Daarnaast verbruiken ze minder stroom dan traditionele buitenverlichting, omdat ze LED-verlichting bevatten. Dit betekent dat ze minder energie verbruiken en daardoor beter zijn voor het milieu.

  Een ander groot voordeel van grondspots is dat ze de veiligheid in en rondom je huis kunnen verhogen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld worden gebruikt om paden, trappen en opritten te verlichten, waardoor het makkelijker wordt om 's avonds veilig te bewegen.

  Ook kan het verlichten van bepaalde planten of objecten in je tuin ervoor zorgen dat je tuin of terras minder aantrekkelijk wordt voor inbrekers.

  Kortom, de voordelen van grondspots zijn divers. Ze bieden niet alleen een stijlvolle en sfeervolle verlichting, maar zijn ook nog eens energiezuinig en kunnen de veiligheid rondom je huis verhogen.

  Terug naar boven

  3. Waar moet je op letten bij je keuze?

  Bij het maken van je keuze zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Een belangrijke factor is bijvoorbeeld de lichtsterkte. Afhankelijk van het doel waarvoor je de lampen wilt gebruiken kan de gewenste lichtsterkte variëren.

  Wil je bijvoorbeeld een looppad verlichten, dan is het belangrijk dat de grondspots voldoende licht geven om de veiligheid te waarborgen. Daarnaast is ook de kleur van het licht van belang. De meeste grondspots hebben wit licht, maar er zijn ook varianten met gekleurd licht verkrijgbaar. Door te spelen met verschillende kleuren kun je een unieke sfeer creëren in je tuin of op je terras.

  Naast de lichtsterkte en de kleur van het licht, is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal. Vaak zijn de lampen gemaakt van RVS, aluminium of kunststof. Het materiaal kan van invloed zijn op de levensduur en de uitstraling. Zo heeft RVS bijvoorbeeld een strakke en moderne uitstraling, terwijl kunststof vaak wat speelser en meer kleurrijk kan zijn.

  Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen en of deze passen bij de omgeving waarin je ze wilt plaatsen. Grotere grondspots kunnen bijvoorbeeld meer licht geven en daardoor geschikt zijn voor het verlichten van grotere oppervlaktes. Kleine grondspots zijn daarentegen vaak subtieler en kunnen goed gebruikt worden voor het verlichten van specifieke planten of objecten in de tuin of op het terras.

  Terug naar boven

  4. De installatie

  Het installeren van grondspots is over het algemeen zeer eenvoudig en kan door de meeste mensen zelf worden gedaan. Om ervoor te zorgen dat de grondspots op de juiste manier worden geïnstalleerd en goed blijven werken, is het belangrijk om de instructies in de handleiding goed te volgen, zeker als je met elektriciteit gaat werken.

  Op Ledlichtdiscounter.nl vind je een breed assortiment aan solarlampen die werken op zonne-energie, die zijn al helemaal eenvoudig te installeren.

  Terug naar boven

  5. Onderhoud

  Om je grondspots zo lang mogelijk mee te laten gaan en ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven werken, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten. Hieronder vind je een aantal tips en adviezen over het onderhoud. 

  Maak regelmatig schoon

  Het is belangrijk om de grondspots regelmatig schoon te maken. Verwijder vuil en bladeren rondom de grondspots en maak de behuizing schoon met een vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of schurende materialen om beschadigingen aan de behuizing te voorkomen.

  Controleer de bekabeling

  Controleer regelmatig de bekabeling. Zorg ervoor dat de bekabeling niet beschadigd is en dat de aansluitingen goed vastzitten. Loszittende of beschadigde kabels kunnen storingen veroorzaken in de verlichting.

  Vervang de lampen op tijd

  De lampen hebben een beperkte levensduur. Vervang de lampen tijdig om ervoor te zorgen dat de verlichting optimaal blijft werken. Bij de meeste grondspots kun je de lampen zelf vervangen. Controleer welk type lamp geschikt is voor jouw grondspot.

  Check de waterafvoer

  Zorg ervoor dat de grondspots goed zijn afgewerkt en dat er geen water in de behuizing kan komen. Controleer ook de waterafvoer om te voorkomen dat er water in de behuizing blijft staan.

  Let op bij vorst

  In de winter kan er door vorst water in de behuizing van de grondspots bevriezen. Dit kan schade aan de behuizing veroorzaken. Haal in de winter de grondspots uit de grond en bewaar ze op een droge en vorstvrije plek.

  Door deze tips in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat je grondspots langer meegaan en blijven zorgen voor een veilige en sfeervolle verlichting van je buitenruimte.

  Terug naar boven

  6. Verschillende lichtkleuren: creëer de juiste sfeer in jouw buitenruimte

  Grondspots zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren, waaronder warm wit, koel wit en gekleurd licht. Warm wit licht wordt vaak gebruikt voor een gezellige en sfeervolle uitstraling, terwijl koel wit licht juist meer geschikt is voor functionele verlichting, zoals het verlichten van opritten of paden. Hier lees je meer over lichtkleuren en -temperaturen. 

  Terug naar boven

  7. Creatieve toepassingen

  Grondspots hebben verschillende toepassingen en kunnen op diverse manieren worden ingezet. Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

  Verlichting van paden en opritten

  Grondspots kunnen worden gebruikt om paden en opritten te verlichten, waardoor de veiligheid wordt vergroot en de toegang tot het huis of de garage gemakkelijker wordt gemaakt.

  Verlichting van de tuin

  Door het plaatsen van grondspots in de tuin kan deze ook in het donker worden verlicht, waardoor er een mooie sfeer ontstaat. Hierbij kan gedacht worden aan het verlichten van bomen, planten, vijvers of andere tuinelementen.

  Creëren van accenten

  Door het gebruik van grondspots kunnen accenten worden gelegd op bepaalde elementen in de tuin of rondom het huis, zoals een muur, een beeld of een waterpartij.

  Veiligheid

  Het gebruik van grondspots kan bijdragen aan de veiligheid rondom het huis, bijvoorbeeld door het verlichten van donkere hoeken of ingangen.

  Decoratie

  Grondspots kunnen ook worden ingezet als decoratieve verlichting, bijvoorbeeld bij speciale gelegenheden of feesten.

  Kortom, grondspots zijn dus op verschillende manieren inzetbaar en kunnen een belangrijke rol spelen bij het creëren van sfeer en veiligheid in en rondom het huis.

  Terug naar boven

  8. Direct shoppen?

  In onze webwinkel vind je een ruim assortiment aan kwalitatieve en duurzame LED grondspots. Of je nu op zoek bent naar grondspots voor je terras, oprit of pad, wij hebben voor elke toepassing de juiste verlichting.

  Onze grondspots zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en lichtsterkte, en zijn eenvoudig te installeren. Bovendien hebben al onze grondspots led. Hierdoor zijn ze energiezuinig en hebben ze een lange levensduur, zodat je jarenlang kunt genieten van sfeervolle en veilige verlichting in jouw buitenruimte.

  Wat je vandaag vóór 19:00 uur besteld verzenden wij dezelfde dag. 

  Tip: in dit artikel lees je meer over de verschillen tussen grondspots en prikspots.

  Terug naar boven

  Bekijk al onze grondspots

  Laat een bericht achter

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking